Proč byste měli brambory vařit společně s mrkví? Tohle jste jistě netušili!

Proč byste měli brambory vařit společně s mrkví? Tohle jste jistě netušili!

Brambory patří mezi nejoblíbenější přílohu vůbec a není se ani čemu divit. Lze je totiž konzumovat téměř k čemukoliv, jejich příprava je jednoduchá, není ani drahá a ten kdo má zahrádku, může si je vypěstovat i sám. Navíc jsou velmi bohatým zdrojem vitamínů.

Obsahují totiž vitamín C, A, B1, B2, B6, draslík, hořčík a síru. Bohužel, jak už to u zeleniny bývá, většina těchto látek se po uvaření vytratí. Ovšem naštěstí existuje jeden velmi neotřelý trik, díky kterému i po uvaření brambory zůstanou zdravou potravinou. A jak na to?

Pouze postačí, když do hrnce, ve kterém vaříte brambory, přidáte i mrkev. Protože právě beta-karoten, který je v mrkvích obsažen, chrání při vaření vitamín C, a proto díky němu v bramborách pořád zůstává.

Jak jednoduché, že? V tomto případě budou tedy vaše brambory ještě mnohem zdravější než kdy dřív!

Autor:
Publikováno: 12. 6. 2017 11:33 Nahlásit obsah