Proč nepít vodu během jídla? Lepší je počkat 30 minut!

Většina lidí pije vodu, když má žízeň, správně bychom ji měli tělu dopřát pokaždé, když si o ni řekne. Lidské tělo se skládá z 55–78 % vody a voda je tedy jeho hlavní složkou. Voda je nepostradatelnou a životadárnou tekutinou, bez které se neobejdeme. Ale během jídla a bezprostředně po něm bychom se její konzumaci měli raději vyhnout.
Přiměřený a pravidelný pitný režim má pro naše tělo a především zdraví nespočet přínosů. Navíc voda neobsahuje žádné kalorie, tuky, sacharidy a ani cukr. Dalším velkým pozitivem je fakt, že voda je obrovským pomocníkem při detoxikaci, protože napomáhá odplavit škodlivé toxiny z našeho těla ven. Také podporuje funkci ledvin a snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů, protože zředí sůl a minerály, které jsou v moči také obsaženy.
Napít bychom se správně měli až po 30 minutách, co jsme dojedli. Poskytne nám to pocit plnosti a dokonale nám to uhasí žízeň. Po jedné nebo dvou hodinách po jídle si můžeme dopřávat vody, kolik jen budeme chtít, protože v této době proces trávení již skončil.
Pokud si však své jídlo bez toho aniž byste se napili, neumíte představit, vyhněte se perlivým a kofeinovým nápojům a pijte jen opravdu velmi malé množství vody.