Proč nepít vodu během jídla? Lepší je počkat 30 minut!

Proč nepít vodu během jídla? Lepší je počkat 30 minut! Zdroj: Shutterstock.com

Většina lidí pije vodu, když má žízeň, správně bychom ji měli tělu dopřát pokaždé, když si o ni řekne. Lidské tělo se skládá z 55–78 % vody a voda je tedy jeho hlavní složkou. Voda je nepostradatelnou a životadárnou tekutinou, bez které se neobejdeme. Ale během jídla a bezprostředně po něm bychom se její konzumaci měli raději vyhnout.

Přiměřený a pravidelný pitný režim má pro naše tělo a především zdraví nespočet přínosů. Navíc voda neobsahuje žádné kalorie, tuky, sacharidy a ani cukr. Dalším velkým pozitivem je fakt, že voda je obrovským pomocníkem při detoxikaci, protože napomáhá odplavit škodlivé toxiny z našeho těla ven. Také podporuje funkci ledvin a snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů, protože zředí sůl a minerály, které jsou v moči také obsaženy.

Existuje však jedna negativní věc na pití vody a to ta, že bychom neměli pít vodu před, během ani po jídle. Pitná voda před jídlem zředí naše žaludeční šťávy, což oslabí náš trávicí systém. Když si vytouženou sklenici vody dopřejeme bezprostředně po jídle, bez ohledu na to, jaké potraviny jsme právě snědli, voda bude fungovat jako chladicí kapalina, což může mít za následek příbytek na váze.

Zdroj: Shutterstock.com Teď ale před námi stojí otázka – kdy bychom tedy měli pít?

Napít bychom se správně měli až po 30 minutách, co jsme dojedli. Poskytne nám to pocit plnosti a dokonale nám to uhasí žízeň. Po jedné nebo dvou hodinách po jídle si můžeme dopřávat vody, kolik jen budeme chtít, protože v této době proces trávení již skončil.

Pokud si však své jídlo bez toho aniž byste se napili, neumíte představit, vyhněte se perlivým a kofeinovým nápojům a pijte jen opravdu velmi malé množství vody.

Autor:
Publikováno: 15. 5. 2017 13:13 Nahlásit obsah